Wat is regressie?

Als je last hebt van gebeurtenissen uit het verleden, betekent dit dat je de spanning of pijn van toen nog ergens in je lichaam hebt opgeslagen.
In een regressiesessie ga je onder mijn begeleiding, met je aandacht bij je onderbewuste, terug naar een ervaring uit het verleden waar je nu nog last van hebt. Je gaat de ervaring uit het verleden ophalen en in de sessie opnieuw ervaren. In deze ervaring onderzoeken we waar de spanning van deze gebeurtenissen in je lichaam is opgeslagen. En welke ideeën en overtuigingen je hebt meegenomen. Door inzicht en emotionele en fysieke ontlading van gebeurtenissen uit het verleden, krijg je weer regie over je gevoel en je leven in het heden.

Regressietherapie ‘zweverig’?

Nee. Zeker niet. Het is doortastend en confronterend. Het doel is tot de kern te komen van je pijn, om dat waar je last van hebt vanuit die kern op te lossen, en niet alleen ‘oppervlakkig weg te poetsen’ of ‘er omheen te kunnen bewegen’. Die kern kan goed confronterend of pijnlijk zijn.

In sessies is er ruimte voor spirituele benaderingen, maar ik houd er ook altijd rationele benaderingen bij. Voor mij bestaat het allebei en naast elkaar. Net als je ratio en je intuïtie. Beide zijn belangrijk.

Hoe ver terug ga je in regressie?

Jij bepaalt waar je voor openstaat. In ieder geval zal dat waar je nu last van hebt beïnvloed worden door ervaringen uit zowel je volwassen jaren als uit je jeugd.

Mijn uitgangspunt is, dat ons leven hier op aarde begint vanaf het moment van conceptie. Dit is het begin van de vorming van je cellen waarin je vanaf dat moment je ervaringen opslaat. Daarna ontwikkel je tijdens de zwangerschap negen maanden lang in de buik van je moeder. Je geboorte is vervolgens je eerste ‘life event’ dat op veel manieren invloed kan hebben op het verdere verloop van jouw leven, en gedachten en gevoelens die op latere leeftijd wellicht leidend zijn geworden.

We kunnen dus sessies doen die gaan over je volwassen leven en je jeugd. Maar ook verder terug, naar het begin van je bestaan (conceptie), zwangerschap en geboorte.

Daarnaast kunnen we ook sessies doen over ervaringen in een vorig leven, die mogelijk je leven nu nog beïnvloeden. Hieronder kan je meer lezen over mijn visie op vorige levens en reïncarnatietherapie.

Reïncarnatie? Vorig leven?

Je kan in vorige levens geloven, maar dat hoeft niet. In het intakegesprek vraag ik je of je openstaat om te werken met dat wat je ervaart, ongeacht of je het kunt plaatsen in ervaringen van dit leven of niet.

Ikzelf vind het een aannemelijk idee dat wij voorafgaand aan dit leven al vorig levens hebben meegemaakt. Vanuit dat idee vind ik veel elementen in het leven nu beter te verklaren.

Je kan in een sessie een situatie zo intens ervaren, dat je zeker weet dat het wel echt gebeurd moet zijn, terwijl je de gebeurtenis niet herkent uit dit leven. Geloof je niet in vorig levens, ook prima. Zie dan hetgeen dat je ervaart als een metafoor voor dat wat nu in dit leven relevant is.

“Doel van een sessie is dat het effect heeft op je leven in het hier en nu, daar gaat het om.”

Rationeel of spiritueel?

Rationaliteit en spiritualiteit, voor mij is het allebei belangrijk. Ik geef ruimte aan dat wat spiritueel is of daar aan raakt. Ik vind het zelf heel aannemelijk dat er meer bestaat dan alleen dat wat wij met onze ogen kunnen zien hier op aarde. Tegelijkertijd, leven we met dit lichaam in het hier en nu, hier op aarde. En dat is ook een heel rationeel en aards gegeven. Dus, spiritueel of niet, uiteindelijk gaat het om hoe je je voelt in het dagelijks leven, in het hier en nu.

Reacties van
cliënten

“De sessies hebben me enorm geraakt. Pauliens begeleiding was erg prettig, en voelde oprecht, warm en veilig. Ook fijn dat ik alle tijd kreeg voor dit mooie proces.”

“Paulien nam mijn scepsis ‘wie kan mij nou helpen?’ helemaal weg, door haar doortastendheid, het stellen van precies de goede vragen en de vinger op precies de zere plek leggen. Ik ben dankbaar voor de realisaties die ik kreeg; ze zijn levensveranderend en gonzen nog steeds af en toe na.”

“Paulien is doortastend in haar vragen en weet naar boven te halen waar het echt om gaat.”