Achtergrond en opleiding

Ik ben Paulien Defoer, geboren in 1983, opgegroeid met mijn moeder in Den Haag. Als student ben ik naar Amsterdam verhuisd, waar ik achttien jaar met veel plezier gewoond heb en samen met mijn man twee kinderen gekregen heb. Begin 2023 zijn wij naar Amersfoort verhuisd. Nu geniet ik hier van zowel de drukte van het leven als ook de rust van de natuur, het bos en de heide bij mij om de hoek.

Van 2012 tot 2023 heb ik gewerkt als mediator, gespreksbegeleider en coach, in strafzaken, arbeidszaken en persoonlijke relaties. Naast mijn werk als therapeut, werk ik nu nog steeds als mediator in strafzaken. Het begeleiden van gesprekken tussen slachtoffers, verdachten en daders, blijft bijzonder. En sluit aan bij mijn werk als therapeut en gespreksbegeleider.

Naast dat gespreksbegeleiding in conflictsituaties mensen verder kan helpen, heb ik ook steeds meer de wens gehad om met individuen problemen in de kern op te lossen. Ik wil helpen om moeilijke gebeurtenissen uit het verleden te verwerken, zodat de positieve dingen van het leven weer meer naar voren kunnen komen. Daarom heb ik in 2019 besloten een opleiding te volgen tot traumatherapeut.

Ik ben nu opgeleid tot regressie- en reïncarnatietherapeut, afgestudeerd aan de SRN (de School voor Regressie- en Reïncarnatietherapie Nederland). Ik heb geleerd therapeutisch te werken vanuit een ‘holistisch perspectief’. Waarbij de therapie niet gericht is op een element, maar ‘op ons hele zijn’: onze gedachten, emoties, fysieke ervaringen en onze ziel.

Therapie:
waar diepgang met lichtheid kan

Als traumatherapeut ga ik graag de diepte in, en tegelijkertijd vind ik het belangrijk om een lach en lichtheid in sessies te brengen. Ik sta naast je en help je om dingen helder te krijgen, zonder oordeel. In mijn sessies is er ruimte voor jou, ze geven je inzicht en vertrouwen. Jij bepaalt de inhoud, ik leid het proces. Daarin zijn we gelijkwaardig. Ik ga je niet adviseren of de situatie voor je oplossen, maar ik ben er, als een stevig anker, daar waar het moeilijk is.